Nieuws

In deze moeilijke tijd, met de huidige coronamaatregelen, helpen we je graag. Vandaar hebben we enkele nieuwe producten in ons gamma.

- Gelaatsschermen / Spatschermen

- Coronastickers (vloerstickers, textielstickers, ...)

 

Techniek

Een mooie evolutie ..

Het basisprincipe van zeefdruk is sinds zijn ontstaan ongewijzigd gebleven. We bespannen een kader met een fijn gaas. Daarna voorzien we dit gaas deels van een ondoorlaatbare laag. Door de open delen van het gaas persen we met een (rubber) rakel inkt op het te bedrukken voorwerp.

De apparatuur en de inkten zijn in de loop van de jaren gelukkig wél geëvolueerd. Vroeger was er van echte machines amper sprake. Vandaag beschikken we over hypermoderne computergestuurde machines die perfecte drukresultaten garanderen. De ongezonde solventinkten uit het verleden maakten intussen plaats voor hedendaagse UV-inkten.

...en mooie toepassingen!

Het grote voordeel van zeefdruk is de polyvalentie. Bijna elk materiaal is in zeefdruk bedrukbaar. Vandaar de uitgebreide lijst van onze producten. Zeefdrukinkten zijn ook letterlijk buitengewoon weerbestendig, afwasbaar en kleurvast. De lijst van toepassingen wordt steeds langer door zeefdrukinkten met nieuwe mogelijkheden, zoals:

  • geurinkt
  • fluor, fosfor, braille, reflecterende, temperatuurgevoelige inkten
  • drukbare lijmen
  • afkrabinkten
  • enz.

Zeefdruk is hierbij de meest aangewezen techniek omdat deze inkten in een voldoende dikke laag moeten aangebracht worden. We zien de toekomst dan ook nieuwsgierig tegemoet.